Φοιτητική Μέριμνα

Υγειονομική Περίθαλψη

Παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη δωρεάν σε όσους δεν διαθέτουν άλλη ασφάλεια. Παράλληλα λειτουργεί ιατρείο εντός του Ιδρύματος τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

Φοιτητική Εστία

Η Φοιτητική εστία του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης διαθέτει εγκαταστάσεις στη Σίνδο (κτίριο 10) με 108 δίκλινα δωμάτια. Οι ημερομηνίες υποβολής αίτησης είναι ίδιες με τις ημερομηνίες εγγραφής πρωτοετών. Στο παρακάτω link θα βρείτε τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά και έντυπα. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. (2310)-013148 και 013149.

http://www.teithe.gr/modules/news/article.php?storyid=759

Τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά θα συνοδεύονται από την συμπληρωμένη ΑΙΤΗΣΗ.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην γραμματεία της Εστίας από 7:30 έως 15:30 τις εργάσιμες ημέρες ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση:  Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης-ΤΕΙΘ Σίνδος, ΤΘ. 14,   Τ.Κ. 57400, με την ένδειξη: «αίτηση για εισδοχή στην Εστία Σίνδου»

Δελτίο Μειωμένου Εισητηρίου (Πάσο)

Κάθε φοιτητής δικαιούται μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια μέσα μαζικής μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με το Π.Δ.265/85 (ΦΕΚ 99,τεύχος Α).
Στους δικαιούχους φοιτητές χορηγείται μετά την εγγραφή τους, κωδικός με τον οποίο μπορούν να μπουν στην παρακάτω ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να αιτηθούν για παραλαβή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, η οποία χρησιμοποιείται και ως Πάσο:

http://academicid.minedu.gov.gr/Applications
Στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. μπορούν να έρχονται οι φοιτητές με το λεωφορείο της γραμμής 52 των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης,  που έχει αφετηρία στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Στράτευση

Οι φοιτητές που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις δικαιούνται αναβολής στράτευσης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η αναβολή κατάταξης χορηγείται για χρόνο όσος είναι ο προβλεπόμενος χρόνος σπουδών συν 2 έτη. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία.

Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη ΔΙ.ΠΑ.Ε
P.O BOX 141, T.K. 57400 Σίνδος, Θεσσαλονίκη
+30.2310.013522
info@ecec.ihu.gr

IHU - Alexander Campus
P.O BOX 141, P.C. 57400 Sindos, Thessaloniki
+30.2310.013522
info@ecec.ihu.gr

ECEC IHU © copyright 2021, Digio Digital Marketing digio-logo

Μετάβαση στο περιεχόμενο